Maak kennis met onze afscheidsadviseurs

Nadenken over uw afscheid is niet leuk. Maar wel verstandig. Bij een uitvaart komt meer kijken dan u vooraf zou denken. In een korte periode moeten veel belangrijke beslissingen worden genomen.

Daarom is het voor uw nabestaanden fijn om te weten wat uw afscheidswensen zijn, zodat zij een passend en mooi afscheid voor u kunnen organiseren zoals u het had gewild. Dat geeft rust. Wilt u weten wat een uitvaart eigenlijk kost, wat er allemaal mogelijk is of wat u vooraf al kunt regelen? Onze afscheidsadviseurs Joyce en Martine helpen u graag.

Joyce van Lewe

'"Als alles van tevoren duidelijk is, kan de familie in de periode van rouw veel meer bezig zijn om de uitvaart van hun dierbare zo persoonlijk mogelijk in te vullen"' Joyce

De afgelopen vijf jaar ben ik werkzaam geweest als uitvaartleider bij PC Uitvaart. Door mijn ervaringen als uitvaartbegeleider weet ik heel goed waar families mee te maken krijgen als een dierbare overlijdt. Ze zitten in een rouwproces en hebben amper tijd en ruimte om na te denken over wat de overleden dierbare nu precies zou hebben gewild en bijvoorbeeld om uit te zoeken of de hij/zij verzekerd is. Juist daarom is het fijn om de wensen met betrekking tot uw eigen uitvaart van tevoren te hebben vastgelegd. Als alles van tevoren duidelijk is, kan de familie in de periode van rouw veel meer bezig zijn om de uitvaart van hun dierbare zo persoonlijk mogelijk in te vullen.

In het gesprek komt alles aan de orde wat mogelijk is op het gebied van een uitvaart en kan in alle rust gekeken worden wat het beste bij uw wensen past. Alles is bespreekbaar; van een uitvaart in een theater tot een uitvaart in besloten kring. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk en families kennen de mogelijkheden niet altijd. Wij van PC Uitvaart kunnen daarin een informerende en adviserende rol spelen, zodat iedere uitvaart “op maat” gemaakt kan worden.

Na het wensengesprek wordt alles vastgelegd. Dat geeft rust.

Martine van den Berg

'Door goed te kijken, de juiste vragen te stellen en aandachtig te luisteren kom ik erachter wat iemand echt bezighoudt' Martine

“Als iemand een afspraak maakt om zijn of haar uitvaart te bespreken, spreek ik bewust bij die persoon thuis af. De plek waar iemand woont, vertelt al heel veel. Hangen er foto’s? Staan er bijzondere voorwerpen? Door goed te kijken, de juiste vragen te stellen en aandachtig te luisteren kom ik erachter wat iemand echt bezighoudt. Mensen weten vaak niet half wat er mogelijk is. Ik kan daar bij helpen, zodat de uitvaart die we doorspreken ook echt bij de persoon past. Als dat is vastgelegd, is er rust.

Ik werkte hiervoor acht jaar als uitvaartbegeleider bij PC Uitvaart. Daardoor weet ik wat er kan, waar mensen tegenaan lopen, welke twijfels er kunnen zijn, wat een geschikte locatie is. En ik weet wat er niet kan of mag, net zo belangrijk.”

Wees bewust van de voordelen van het vóóraf regelen

Onze afscheidsadviseurs Joyce en Martine komen graag bij u langs om uw wensen te bespreken. Wanneer het u uitkomt. De afspraak is helemaal vrijblijvend en u zit nog nergens aan vast. Als u dat wenst, kan het gesprek ook plaatsvinden op Crematorium Haarlemmermeer. Dan krijgt u direct een goed beeld van de mogelijkheden.

Maak vrijblijvend een afspraak

Vul onderstaand formulier in en stel uw vraag. Wij nemen vervolgens contact met u op om uw vraag te beantwoorden en eventueel een afspraak in te plannen.

Bent u benieuwd naar de kosten van een uitvaart? Doe dan onze kostencheck. Ook kunt u uw wensen alvast vastleggen via ons wensenformulier. Na invullen ontvangt u deze in PDF in uw email om te bewaren bij uw papieren.

Samen maken we het bespreekbaar

Laat u inspireren door alle mogelijkheden