Crematie

Bij een crematie kunt u zelf kiezen hoe u afscheid wilt nemen. In Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer hebben wij diverse ruimtes, waaronder familiekamers, aula’s en koffiekamers, waar dit op sfeervolle wijze kan plaatsvinden. Bijvoorbeeld in de grote aula of tijdens een huiskamerafscheid in de familieaula.

Naar de oven

Na afloop van de uitvaartplechtigheid wordt de overledene naar onze ovenruimte gebracht. Enkele nabestaanden mogen de overledene naar de oven begeleiden, indien zij dit willen. Dit kan met maximaal 6 personen en altijd in overleg.

Asbestemming

Na de crematie dient de as minimaal één maand (per wet geregeld) in het crematorium te blijven. Daarna kunnen de nabestaanden een afspraak maken om de as op te halen of uit te (laten) strooien. Er zijn diverse mogelijkheden:

Bewaren in urn

Indien u de as van uw dierbare in een urn wilt bewaren, kunt u deze zelf een mooi plekje geven. Bijvoorbeeld in huis. Sierurnen zijn er in alle soorten en maten. In onze showroom hebben wij een mooie selectie sierurnen. Deze zijn direct beschikbaar voor de verkoop.

Urnengraf of columbarium

Vele begraafplaatsen beschikken over een buitencolumbarium (urnenwand) of hebben speciale urnengraven ter beschikking waar u een mooie herinneringsplek kunt creëren. Neem hiervoor contact op met de begraafplaats van uw keuze.

Uitstrooien

Voor het uitstrooien van de as hebben wij prachtige verstooivelden rondom ons crematorium. Wilt u de as over zee of land uit laten strooien, dan verzorgen wij dit graag voor u. Zelf uitstrooien op een memorabele plek kan natuurlijk ook. Houdt u dan wel aan de regels voor het uitstrooien van as.

Showroom

Kamer voor asafgifte

In Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer hebben we een showroom met sierurnen en as-memorabilia, waaronder knuffelstenen, mini-urnen en handgeblazen glasartikelen met as van uw dierbare. De sierurnen zijn beschikbaar voor de verkoop.

U bent van harte welkom om eens rond te kijken.

Openingstijden

maandag t/m vrijdag:

Op afspraak (ook in de avonden)

zaterdag & zondag:

Op afspraak (ook in de avonden)

 

Routebeschrijving

Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer is gelegen aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep. Op slechts 3 kilometer afstand van het treinstation Nieuw-Vennep en met een bushalte voor de deur, is onze locatie goed bereikbaar per openbaar vervoer. Voor wie met de auto arriveert is er volop (gratis) parkeergelegenheid.

Plan route ›